2021-03-04

Alenna kustannuksia valmiiksi kootulla lineaarijärjestelmäratkaisuilla

Linjärenheter

Pelkkään hintaan katsominen lineaarijärjestelmän komponenttien ostossa ei anna kokonaiskuvaa kustannuksista. Myös kokoonpano on varteenotettava tekijä. Siksi valmiiksi kootut ratkaisut voivat olla taloudellisesti kannattavia.

Hyvin hoidettu reklamaatio on kullan arvoinen

Se että voit luottaa toimitusilmoitukseen ja että logistiikka toimii, on olennaisen tärkeää, jotta voit pysyä aikataulussa. Siksi useimmat toimittajat näkevät paljon vaivaa välttääkseen virheitä ja viivästyksiä. Mutta joskus sattuu onnettomuuksia tai tehdään virheitä. Tilasit 100 kuularuuvia, mutta pakkauksessa olikin vain 70. Tai kolme niistä oli väärän pituisia.

Kaikki tekevät virheitä, joten kannattaa selvittää, miten yritykset käsittelevät reklamaatioita. Hyvä toimitus on tietenkin täysin virheetön. Mutta jos jokin menee pieleen, hyvin hoidettu reklamaatio voi vahvistaa luottamusta toimittajaasi kohtaan.

Kaiken onnistuneen reklamaatiokäsittelyn takana on viestintä. Haluat vastauksen siihen, miten ongelma ratkaistaan ja milloin se on ratkaistu. Et halua viettää aikaa puhelinjonossa tai tulla kyseenalaistetuksi. Päinvastoin, haluat että myyjäsi toimii ennakoivasti ja ottaa yhteyttä heti, kun tapahtuu jotain, joka voi aiheuttaa muutoksen. Koska kun olet ilmoittanut toimituspäivän organisaatiollesi ja asiakkaalle, haluat myös tiedottaa muutoksista mahdollisimman pian. Tämä edellyttää, että saat toimittajaltasi nopeaa palautetta. Viestinnän on oltava selkeää, nopeaa, rehellistä ja avointa.

Lataa tarkistuslista

Miten valmiiksi kootut ratkaisut voivat alentaa lineaarijärjestelmän kustannuksia?

Toisin kuin erikseen ostetuista komponenteista kootut lineaariyksiköt, valmiiksi kootut ratkaisut toimitetaan yhteen koottuna, kuten nimestä voi päätellä. Valmiiksi kootun ratkaisun etuja on, että kaikki valmistelut, kuten suunnittelu ja tekniset laskelmat on jo tehty, ja että siinä on optimoitu tasainen lineaarinen liike. Näin ollen voidaan aika, joka tähän olisi mennyt, käyttää muuhun.

Vaikka valmiiksi koottu lineaariratkaisu on usein kalliimpi kuin erikseen ostetut komponentit, se voi siis silti vähentää kustannuksia, koska kokoonpanoaika lyhenee. Lisäksi koneen runkoa voidaan usein yksinkertaistaa niin laajuuden, käsittelyn kuin tarkkuusvaatimusten suhteen. Ylipäätään on tärkeämpää laskea ratkaisun kokonaiskustannuksia kuin yksittäisten komponenttien hintaa.

Paranna laatua, alenna kokonaiskustannuksia

Valmiiksi koottu ratkaisu toimitetaan testattuna ja käyttövalmiina, ja kaikki komponentit on konfiguroitu toimimaan saumattomasti yhdessä. Yhdensuuntaisuuspoikkeamat, joita voi syntyä yksittäisistä komponenteista kootuissa järjestelmissä, on jo hoidettu ja toiminnallisuus on optimoitu valmiiksi kootun ratkaisun komponenteille. Valmis yksikkö on myös tiiviimpi ja kestää likaa paremmin, mikä voi pidentää käyttöikää ja vähentää huoltokustannuksia. Valmiiksi koottu yksikkö voi siis parantaa ratkaisun laatua ja samalla alentaa kokonaiskustannuksia ajansäästön ja pidemmän käyttöiän ansiosta.

Milloin kannattaa valita valmiiksi koottu ratkaisu?

Valmiilla yksiköllä on monia etuja kustannusnäkökulmasta katsottuna, vaikka se voi olla kalliimpi ostaa. Se toimii parhaiten, ellei järjestelmälle aseteta liikaa erityisvaatimuksia suorituskyvyn tai eritelmien suhteen. Valmiiksi kootulla yksiköllä on tiettyjä rajoituksia esimerkiksi pituuden tai nopeuden suhteen. Mikäli vaatimukset ovat hyvin erityiset, voidaan suorituskykyä optimoida eri tavalla irtonaisista osista kootulla ratkaisulla.

Koska valmiiksi koottu ratkaisu on koteloitu, se kestää paremmin likaa. Toisaalta on vaikea nähdä, milloin se tarvitsee ylimääräistä puhdistusta.

Vaikka jotkut korjaukset ovat yksinkertaisia ja kustannustehokkaita, voi yksittäisten komponenttien vaihtaminen valmiiksi kootussa yksikössä olla vaikeaa. Joissakin tapauksissa koko yksikkö on vaihdettava, mikä itse asiassa voi olla helpoin vaihtoehto.

Mikäli valmiin ratkaisun kokonaiskustannukset ovat edullisemmat kuin yksittäisten komponenttien, pitää siis ratkaista tapauskohtaisesti. Lopulta sovelluksen tarve on ratkaiseva tekijä.

Katso ratkaisumme

Näin optimoit lineaarijärjestelmän hankinnan

Kerro ystävälle tai kollegalle: