2021-02-18

Avoin standardi vähentää lineaarijärjestelmän elinkaarikustannuksia

AdobeStock_308331989

Lineaarijärjestelmän komponenteilla on lukuisia eri valmistajia ja toimittajia. Ei ole kaikkein helpointa löytää näiden joukosta sitä, joka vastaa tarpeitasi. Mutta valitsemalla komponentteja, jotka ovat suoraan vaihdettavissa muiden valmistajien komponentteihin, ns. avoin standardi, et sitoudu yhden valmistajan komponentteihin.

Helpompi vaihtaa avoimen standardin komponentteja lineaarijärjestelmässä

Avoimen standardin komponentti voidaan korvata toisella vastaavalla valmistajasta riippumatta. Jotkut valmistajat ovat kuitenkin kehittäneet oman standardinsa, esim. tietyn korkuisen kelkan, jota ei voi vaihtaa toiseen valmisteeseen. Tämäntyyppisten erikoiskomponenttien käytöllä on poissulkeva vaikutus, jolloin mitään järjestelmän osaa ei voi korvata toisen toimittajan tuotteella.

Tämä johtaa korkeampiin elinkaarikustannuksiin, koska koko ratkaisu on uusittava, jos haluaa vaihtaa tavarantoimittajaa. Voit välttää tämän valitsemalla avoimen standardin.

Lataa tarkistuslista

Komponentteja on usein saatavana varastotavarana

Yksi avoimen standardin komponenttien eduista on, että niitä löytyy aina toimittajan varastosta, ainakin niiden, joilla on suuri varasto. Tämä tarkoittaa, että jos komponentti on vaihdettava, se käy aina nopeasti ja helposti.

Mittatilaustyönä tehdyillä komponenteilla, jotka eivät sovi yhteen muiden kanssa, on rajallinen määrä toimittajia. Joissakin tapauksissa niitä on saatavana vain yritykseltä, joka on kehittänyt standardin, mikä voi johtaa rajoitettuun saatavuuteen ja toimitusten viivästymiseen.

Samalla on tärkeää muistaa, että esimerkiksi kelkat ja kiskot liittyvät toisiinsa. Yhden valmistajan kelkka ei sovi toisen valmistajan kiskoon. Sama pätee kuularuuveihin, joissa täytyy aina olla saman valmistajan mutterit ja ruuvit.

Katso ratkaisumme

Näin optimoit lineaarijärjestelmän hankinnan

Kerro ystävälle tai kollegalle: