2023-01-31

Lineaariyksiköiden moniakseliset järjestelmät

Mahdollisuus liikkua usean akselin yli samanaikaisesti on olennaista varastojärjestelmien, kuten lavojen ja keräilylinjojen automatisoinnissa. Kuularuuvi- ja hihnakäyttöiset lineaariyksiköt tarjoavat suuret jännevälit ja erittäin pitkät akselit. Niillä on hyvä liikkuvuus, pitkä käyttöikä ja ne vaativat vain vähän huoltoa.

Karkkiautomaatti – pick & place

Karkkiautomaattimme näyttää tyypillisen pick & place -sovelluksen. Se koostuu lineaariyksiköistä, jotka liikkuvat kolmeen suuntaan. Tarrain tarttuu askeihin ja siirtää ne rullakolta kuljetinhihnalle.

X-akseli koostuu hihnakäyttöisestä CTJ lineaariyksiköstä, kun taas y- ja z-akseli koostuu kahdesta kuularuuvivetoisesta CTV lineaariyksiköstä. Sekä CTJ että CTV sisältävät kaksi rinnakkaista, välyksetöntä kuulajohdetta. Lineaariyksiköt voidaan helposti yhdistää erilaisiksi moniakselisiksi järjestelmiksi.

New call-to-action

Jännittävä projekti sahakoneella

Rollcon myyjä Daniel Stifors kertoo, että kentällä asiakkaidemme kanssa hän törmää usein ratkaisuihin, joissa on moniakselisia lineaariyksiköiden järjestelmiä. Tämä pätee niin varasto- ja logistiikkaratkaisuissa kuin erityyppisissä koneissa. Hän kertoo uudesta jännittävästä projektista, jossa hän työskentelee asiakkaan kanssa, jossa kolmiakselisella lineaariyksiköiden järjestelmällä sahataan lautoja niiden ollessa liikkeessä. Sovellus sisältää yhteensä neljä lineaariyksikköä.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun törmään sovellukseen, jossa materiaalia käsitellään sen ollessa liikkeessä! Se on jännittävää, Daniel sanoo.

– Useita lineaariyksiköitä käsittävän järjestelmän ostaminen voi tuntua ensisilmäyksellä monimutkaiselta. On tärkeää, että toimittajasi voi auttaa sinua alusta loppuun. Hyvät mitoitustyökalut, helppo pääsy huoltokäsikirjoihin ja palveluhenkinen myyjä, niin pääset maaliin, Daniel päättää.

New call-to-action

Esimerkkejä xyz-sovelluksista varastoautomaatiossa:

  • Varastohissit
  • Pakkausasemat
  • Automaattiset pinoamiskoneet
  • Kuormalavarobotit
  • Robottisolut
  • Syöttöyksiköt

multiaxis

multiaxis_2

multiaxis_3

Kerro ystävälle tai kollegalle: