2021-03-16

Mitä pitää ajatella lineaarijärjestelmän valinnassa?

_77A5117

Joskus saattaa tulla tarve vaihtaa lineaarijärjestelmien toimittajaa, kun nykyinen jostain syystä ei enää vastaa asettamianne vaatimuksia. Mutta miten saat selville vastaako uusi toimittaja tarpeitanne ja toiveitanne? Se ei tietenkään ole helppoa, mutta on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun arvioit vaihtoehtoja.

Miltä näyttää toimittajan lineaarijärjestelmien varastointi?

Ostajana haluat tietenkin hyvän hinnan ja vastinetta rahallesi. Mutta vähintään yhtä tärkeää on, että saat sovitun toimituksen luvattuna ajankohtana. Yksi tapa luoda käsitys siitä, kuinka hyvin tavarantoimittaja täyttää sille asetetut vaatimukset, on selvittää, miten toimittajan varastointi toimii. Kuinka paljon vakiotuotteita toimittajalla on varastossa sekä missä varasto ja tuotanto sijaitsevat suhteessa omaan liiketoimintaasi.

Toimittaja, jolla on pieni lähivarasto ja pääasiallinen valmistus ja varastointi esimerkiksi Aasiassa, saattaa kohdata kuljetusongelmia, mikä puolestaan voi vaarantaa toimitusvarmuutta.

Lataa tarkistuslista

Miten viestintä toimii toimittajan kanssa?

Yksi tapa arvioida palvelun tasoa ja toimittajan kykyä on tutkia, miten yritys kommunikoi. Mikäli saat nopeasti uskottavia vastauksia kysymyksiisi ja nopeaa palautetta tarjouspyyntöösi, toimittajalla todennäköisesti on hyvät rutiinit ja asiakaslähtöinen organisaatio. Mikäli vastaus kestää tai viittaa siihen, että yrityksellä itsellään ei ole tarvittavaa teknistä asiantuntemusta ja kokemusta, se voi olla merkki jähmeästä yrityksestä, jossa teknikoiden ja asiakkaiden välinen etäisyys on pitkä.

Voi myös olla hyvä idea kysyä, miten yritys työskentelee asiakkaiden kanssa jokapäiväisessä työssään. Tarjoaako yritys sinulle omaa yhteyshenkilöä ja tuleeko heillä olemaan sisäinen tiimi, joka on erikoistunut juuri sinun tarpeisiisi?

Muita merkkejä palvelun tasosta on, miten halukas ja asiantunteva yritys on eri valmisteiden välisten erojen tulkitsemiseen ja jos he pystyvät hankkimaan pyytämiäsi tuotenäytteitä. Toimittajaa vaihdettaessa pitää usein löytää muiden valmistajien tuotteita, jotka vastaavat nykyisiä tuotteitasi. Tämä apu on korvaamaton, mikäli uusi toimittaja siihen sitoutuu.

Mikä on toimittajan valmius ja tietämys?

Usein hanke alkaa siitä, että rakennetaan prototyyppi, ja tässä prosessissa valitaan siihen tulevat komponentit. Yleensä tässä vaiheessa voi tulla ajankohtaiseksi vaihtaa tavarantoimittajaa. Prosessin aikana huomataan, miten pätevä toimittaja on ja kenties vielä tärkeämpää, miten halukkaita he ovat jakamaan tietämystään. On tärkeää, että toimittaja osaa kehittää ratkaisuja teille, mutta yhtä tärkeää, että he ovat halukkaita kehittämään niitä yhdessä teknikoidenne kanssa.

Kannattaa myös etukäteen selvittää yrityksen toimitusvalmius. Sillä jos testit osoittavat, että prototyyppi toimii, haluatte tietenkin jatkaa tuotantoa samoilla komponenteilla mutta laajemmassa mittakaavassa. Tällöin ei riitä, että toimittaja on hyvä kehittämään ja mukauttamaan, heillä pitää myös olla valmius toimittaa suurempia määriä samalla toimitusvarmuudella.

Katso ratkaisumme

Näin optimoit lineaarijärjestelmän hankinnan

Kerro ystävälle tai kollegalle: