2023-06-20

Mitä tulee ottaa huomioon lineaarijohdetta asennettaessa?

Kahden johteen järjestelmässä lineaarijohteet eivät saa olla kaarevia. Eikä varsinkaan eri suuntiin. Aina tulee pyrkiä mahdollisimman suureen suoruuteen, jotta järjestelmä toimisi hyvin.  

Optimoi suorituskyky oikein kohdistettujen johteiden avulla

Suoruus on välttämätöntä lineaarijohteiden asennuksessa. Siksi johde tulee aina tukea kahteen suuntaan. Kun johde ruuvataan paikoilleen kiinnitysreikien kautta, se saa tuen alustasta. Mutta sitä pitäisi tukea myös sivusuunnassa. Osittain siksi, että se pystyy ottamaan vastaan suurempia voimia sivusuunnassa, ja osittain siksi, että tämä pakottaa johteen suoraksi.

Vältä yhdensuuntaisuusongelmat Compact Railin u-kiskolla

Mitä suorempi lineaarijohde on, sitä paremmin se toimii. Heti kun järjestelmässä on useampi kuin yksi johde, on vaarana, että kohtaat yhdensuuntaisuusongelman.

- Jos sinulla on vain yksi johde, ei sillä ole paljon väliä, jos siinä on jonkin verran kaarevuutta. Mutta jos rakentaa järjestelmän kahdella rinnakkaisella johteella, mikä on hyvin yleistä, on hyvä alku, että ensimmäinen johde on mahdollisimman suora. Näin asennus rinnakkain onnistuu varmemmin, sanoo insinöörimme Pontus.

Lineaarijohteet ovat usein tarkempia kuin mitä itse sovellus vaatii. Usein yhden suoraan asennetun johteen pariksi voidaan asentaa toisenlainen johde, joka pystyy kompensoimaan joitain yhdensuuntaisuusvirheitä. Esimerkki tällaisesta tuotteesta on Compact Railin u- kisko.

Vinkkejä Pontuksesta:

  • Tue lineaarijohdetta kahteen suuntaan asennuksen aikana
  • Suoruus on erittäin tärkeää johteiden toiminnan kannalta
  • Jos mahdollista, käytä kompensoivaa johdetta, joka tasapainottaa mahdolliset yhdensuuntaisuusvirheet
Pontus vastaa  asiakkaidemme  kysymyksiin

 

 

Kerro ystävälle tai kollegalle: