2021-08-02

Näin vältät yleisimmät ongelmat lineaarijärjestelmän suunnittelussa

Lineaarijärjestelmän suunnittelu ei aina ole helppoa. On olemassa joitakin yleisiä ongelmia ja sudenkuoppia. On kuitenkin asioita, joita voit hyödyntää ja apuvälineitä, jotka helpottavat. Suunnittelijamme Oskar Friberg antaa vinkkejä, jotka tekevät työstä helpompaa ja sujuvampaa.

CAD-kirjasto

 

CAD-tiedoston huono saatavuus on yleinen ongelma lineaarijärjestelmän suunnittelussa

Yksi yleisimmistä ongelmista lineaarijärjestelmän suunnittelussa on CAD-tiedostojen huono saatavuus, Oskar kertoo.

– Työskentelin aiemmin koneenrakentajana ja silloin projekti usein pysähtyi, koska en päässyt eteenpäin ilman CAD-tiedostoa.

Suunnittelu on piirustuspainotteista, ja aiemmin on ollut vaikea löytää tuotteita, joille on hyvät kuvaukset ja CAD-tiedosto. Täydellistä kirjastoa ei yksinkertaisesti ole ollut.

– Kattava CAD-kirjasto on tärkeä. Sen huomaa heti, onko toimittaja panostanut sellaisen luomiseen. Siitä on suurta hyötyä suunnittelijalle.

Selkeä tavoitekuva helpottaa kehitystä

Usein asiakkaalla on selkeä kuva siitä, mitä hän haluaa saavuttaa, mutta ei osaa visualisoida sitä. Tämä kuva on muunnettava konesuunnitelmaksi. Kehitystyön lyhentämisen kannalta on tärkeää, että voidaan nopeasti esittää luonnos, joka yksinkertaisella ja selkeällä tavalla osoittaa ajattelutavan. Myös tässä CAD-tiedostojen saatavuudella on suuri merkitys.

– Suunnittelijan nopea ja helppo pääsy CAD-tiedostoihin helpottaa monissa tapauksissa, Oskar selittää. Jos sivustolta voi helposti ladata tiedostoja ilman rekisteröintivaatimusta, tämä helpottaa suunnitteluvaiheessa. Pitää olla helppoa ladata tiedosto ja laittaa se malliinsa. Tämä lyhentää tietä valmiiseen rakenteeseen huomattavasti.

Lue lisää siitä, miten parannat lineaarijärjestelmien ja alumiinijärjestelmien suunnittelua

Varhainen hinta-arvio voi säästää aikaa

Suunnittelijana projektiin on helppo laittaa tunteja ja päiviä käyttämällä paljon aikaa parhaan mahdollisen teknisen ratkaisun löytämiseksi. Ongelmana on, että ratkaisu voi osoittautua aivan liian kalliiksi ja siten kannattamattomaksi. Siksi on hyvä löytää sopiva tasapaino jo varhaisessa vaiheessa projektia hintahaarukan avulla.

– On erittäin tärkeää saada käsitys siitä, mitä erilaiset ratkaisut maksavat, jotta tietää, mihin niitä verrataan, Oskar sanoo. Näin maaliin pääseminen sujuu loppujen lopuksi nopeammin ja vältytään monilta muutoksilta ja iteraatioilta. Kun otat toimittajasi mukaan projektiin aikaisin, he voivat opastaa sinut optimaaliseen ratkaisuun vaatimusmäärittelysi perusteella. Yritän työskennellä näin asiakkaideni kanssa, ja arvostan sitä, että voin tehdä yhteistyötä tällä tavalla toimittajieni kanssa.

Oskar Friberg

Oskarin viisi vinkkiä
suunnitteluvaiheen helpottamiseksi

1. Käytä vakiokomponentteja

Aloita menemällä tavarantoimittajan verkkosivuille ja katso, mitä on saatavilla vakiokomponentteina. Ei ole mitään järkeä keksiä pyörää uudelleen. Onko nykyisellä toimittajalla suuri varasto? Näkyykö tämä selvästi yrityksen verkkosivuilla? Siinä tapauksessa säästät aikaa.

2. Hyödynnä jo olemassa olevaa osaamista

Usein eri yrityksillä on vankka tietämys niillä aloilla, joilla ne toimivat. Käytä sitä hyväksesi! Ne voivat suositella ratkaisuja ja antaa palautetta siitä, mitä voidaan tehdä tehokkaammin tai yksinkertaisemmin. Etsi yritys, joka haluaa toimia kumppanina pikemminkin kuin pelkkänä tavarantoimittajana.

3. Käytä olemassa olevaa CAD-kirjastoa

Tarkista CAD-tiedostojen saatavuus toimittajalta. Mikäli on olemassa selkeä kirjasto, voit löytää monia ratkaisuja jo sieltä. Hyvä CAD-kirjasto on kuin karkkikauppa suunnittelijoille.

4. Pyydä apua erikoisratkaisuissa

Jos työskentelet suuren projektin parissa ja joudut aikapulaan, voit joskus ostaa suunnittelutunteja tavarantoimittajalta. Hyödynnä heidän osaamistaan erityisratkaisujen kehittämisessä. He osaavat alansa hyvin eivätkä useinkaan pelkää haastavia projekteja.

5. Mitoita järkevästi

Lineaarijohteen mitoituksessa riittää usein oletettua pienempi malli. Varmista toimittajaltasi, että olet mitoittanut oikein. Ehkä pienempi tai yksinkertaisempi järjestelmä riittäisi. Toimittajat osaavat yleensä neuvoa.

Tilaa koepakkaus

Kerro ystävälle tai kollegalle: