2023-11-20

Sakari nauttii suunnittelemiensa teknisten ratkaisujen monipuolisuudesta

Blog_Sakari

Sakari rakastaa teknisen suunnittelun parissa työskentelemistä. Hän arvostaa todella paljon Rollcon asiakkaiden sovellusten monipuolisuutta. Tällä hetkellä hän asuu Lapissa ja työskentelee etänä Rollcolla.

Nimi: Sakari Isoniemi
Ikä: 30 vuotta
Asema: Tekninen tuki/sisämyynti
Vuodet Rollcolla: 1 vuosi ja 4 kuukautta

Sakarin työpäivä

– Teen pääasiassa teknistä tukea ja suunnittelua, mutta minulla on myös oma pieni asiakaskunta. Rollco OY:ssä työskentelee Sakarin lisäksi kolme ulkomyyjää. Kun he ovat matkoilla, Sakari auttaa käsittelemään asiakkaiden tilauksia ja tarjouspyyntöjä.

– Teen paljon CAD-piirustuksia, luon artikkeleita liiketoimintajärjestelmäämme, suunnittelen ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja paljon muuta. Joskus käsittelen koko prosessia asiakaspyynnöstä lopulliseen tarjoukseen ja sitten tilaukseen. Ja tietysti jälkimyynti tarvittaessa.

Mikä työssäsi on hauskinta?

– Monimuotoisuus asiakkaidemme toimialoilla tekee työstäni hauskaa ja mielenkiintoista. Pääsen näkemään niin monia eri toimialoja ja ratkaisuja. Edellisessä työssäni suunnittelin henkilönostimia. Ne ovat erittäin monipuolisia koneita, mutta samaan aikaan suunniteltavat sovellukset pyörivät aina samojen aiheiden ympärillä. Rollcon tuotteita käytetään paljon laajemmalla alalla, joka tekee työstäni monipuolisempaa.

Etätyötä Lapista

Sakari asuu tällä hetkellä Pohjois-Suomen Lapissa tyttöystävänsä kanssa työskennellen etänä. Loput suomalaisesta Rollcon henkilökunnasta työskentelevät Tampereella. Hän aikoo viipyä Lapissa ensi kevääseen saakka.

– Pystyn tekemään täällä samoja töitä kuin toimistolla, Sakari sanoo. Ja suurimman osan ajasta toimistolla ollessani olen yksin kaikesta huolimatta, koska myyjät ovat matkoilla. Joka toinen kuukausi Sakari vierailee etelässä ja toimistolla.

Rollco erottuu markkinoilla asiakaslähtöisyydellään

Kysyimme Sakarilta, mikä hänen mielestään on Rollcon ominaispiirre yrityksenä.

– Rollco on erittäin asiakaslähtöinen yritys. Kaikki haluavat aina mainostaa yritystään asiakaslähtöisenä, mutta Rollco todella on. Teemme asiat nopeasti ja perusteellisesti. Kun teemme asioita, teemme ne oikein ensimmäisellä kerralla. Tämä erottaa Rollcon kilpailijoistamme markkinoilla, Sakari toteaa.

– Asiakkaat luottavat siihen, että välitämme heistä koko prosessin ajan. Se ei ole niin yleistä nykyään. Mielestäni tämä on erittäin arvokasta asiakkaille.

Jos tekisit työtä vain huviksesi, mutta et tarvitsisi rahaa, mitä tekisit sitten?

– Tekninen suunnittelu. Se ei ehkä ole tuottoisin työ, mutta rakastan sitä. Arvostan myös sitä, että minulla on töitä tehdessäni tietynlainen vapaus esimerkiksi etätöihin.

Kerro ystävälle tai kollegalle: