2020-10-13

Valmiin lineaariyksikön edut ja haitat

Rollco_fordelar-nackdelar_1080

Lineaarisen liikkeen sovellusta suunnittelevat voivat joko suunnitella kaikki yksiköt itse irto-osista tai käyttää erilaisia valmiita lineaariyksiköitä. Molemmissa tavoissa on etuja ja haittoja, riippuen sovelluksen vaatimuksista.

Valmiin lineaariyksikön edut

Jos päätät käyttää irto-osia, yksikköön pitää rakentaa käyttö. Valmiissa lineaariyksikössä tämä on jo asennettuna. Käyttö ja lineaarijohdekomponentit on integroitu, ja usein yksikkö on koteloitu, mikä suojaa komponentteja pölyltä ja lialta. Valmis lineaariyksikkö on kalliimpi ostaa, mutta toisaalta asennusaika on lyhyempi.

Valmis lineaariyksikkö on myös valmiiksi kalibroitu, minkä ansiosta mahdolliset yhdensuuntaisuuspoikkeamat on ratkaistu. Lisäksi saat valmiit tiedot siitä, mihin se pystyy. Muuten joudut tekemään kaikki laskelmat itse. Kaikissa valmiissa yksiköissä on selkeät tiedot ja erittelyt, eikä mitoitustakaan tarvitse tehdä itse, joten säästät aikaa sekä suunnitteluvaiheessa että asennuksessa.

Tilaa blogimme

Irto-osien edut

Irto-osien etuja on muun muassa, että voit suunnitella lineaariyksikön juuri sellaiseksi kuin haluat. Valmiiden lineaariyksiköiden valikoimahan on rajallinen. Mikäli tarvitset erittäin vaativan ratkaisun, valmiit yksiköt tulevat suhteellisen kalliiksi.

Täydellisestä sovelluksesta toteutettuna valmiilla yksiköillä tulee myös yleensä melko iso. Irto-osien avulla pystyt suunnittelemaan kompaktimman ratkaisun.

Valmiit lineaariyksiköt on usein koteloitu, mikä tavallaan on etu, mutta myös haitta. Sisäänrakennettuna komponentit on piilotettu ja on vaikea nähdä, jos niihin on tunkeutunut likaa. Esimerkiksi puuteollisuudessa sahanpurut ovat vahingollisia lineaariyksiköille, ja siksi on hyvä päästä helposti tarkastamaan ja puhdistamaan yksikön komponentit.

Katso kaikki tuotteemme

Ota yhteyttä minuun - Eston

Kerro ystävälle tai kollegalle: