2022-04-21

Yksinkertaisia komponentteja raskaisiin sovelluksiin

Ketchupmaskin_c-skena

Monet lineaarituotteet saattavat vaikuttaa monimutkaisilta ja edistyneiltä, mutta on myös yksinkertaisempia komponentteja, jotka ratkaisevat monia lineaarisia liiketarpeita. Yksi näistä on C-johde, jossa johteen sisällä kulkee rullilla varustettu laakeroitu kelkka. Rakenne on yksinkertainen ja kompakti. Johdemalli sietää hyvin epäpuhtauksia, sillä on alhainen kitka ja ne ovat usein hiljaisia. Yksi rullilla varustettujen lineaarijohteiden etu on usein kustannustehokkuus.

Teollisuuden koneet

Rullalla varustettuja lineaarijohteita käytetään usein teollisuudessa, mm. pakkauskoneiden luukuissa tai täyttö- ja sulkemiskoneiden komponenttien säädössä. Koska tämän tyyppisiä koneita esiintyy usein elintarviketeollisuudessa, jossa hygienia- ja puhtausvaatimukset ovat korkeat, on valittava materiaalit, jotka kestävät huuhtelua ja puhdistusta. Galvanoitu teräs on yleinen, mutta ruostumaton teräs on parempi vaihtoehto, jos käyttökohde altistuu vedelle, lialle, lämpötilanvaihteluille tai korkeille lämpötiloille. Oikean materiaalin valinta ei ainoastaan pidennä komponenttien käyttöikää huomattavasti, vaan se myös yksinkertaistaa puhdistusta ja huoltoa. Ota rohkeasti yhteyttä toimittajaasi, jos et ole varma, mikä materiaali sopii parhaiten sovellukseesi.

C-rail_FI

Mekaaniset rakenteet

Ruostumattomasta materiaalista valmistetuilla lineaarijohteilla saat ihanteellisen ratkaisun esimerkiksi autopesuloihin ja automaattiportteihin. Tämäntyyppinen sovellus on alttiina valtaville rasituksille ja vaatii kestäviä komponentteja, jotka samalla sietävät kosteutta ja likaa. Sama koskee liukuovia ja muita vastaavia rakenteita, esimerkiksi veneissä.

C-rail kit

Sisätilaratkaisut

Vaikka lineaarikomponentteja löytyy yleisimmin teollisuudesta, tätä nimenomaista lineaarijohdetyyppiä voidaan käyttää sisätilaratkaisuissa, kuten siirrettävissä seinissä tai erilaisissa liukuovissa. Se on niin hiljainen ratkaisu, että sitä on käytetty esim. lavarakentamiseen televisiotuotannoissa, joissa on tärkeää minimoida kaikenlainen häiritsevä taustamelu. Koska rullilla varustetut lineaarijohteet kestävät yleensä sekä vettä, että korkeita lämpötiloja, ne voivat soveltua myös esimerkiksi suihkuoviin sekä kamiinoiden tai lämmityskattiloiden luukkuihin.

Linear Applications

Kerro ystävälle tai kollegalle: