2024-02-15

Ennaltaehkäise lineaariyksikön ruoste- ja likaongelmat

Elintärkeä voitelu estää yksikön lineaarijohteen kuulien ruostumista, sekä lian pääsyä sisälle kuulakiertoon. Voitelu tehdään sekä rasvanippojen kautta, että levittämällä rasvaa suoraan liikeruuville. Näytämme opastusvideollamme, miten tämä tehdään.

Huolla lineaariyksikköä tarpeen mukaan

Rollco valmistaa kahta erilaista lineaariyksikköä. QME yksikössä on liikkeen tukena pyöröjohteet ja kuulaholkit. Liike toteutetaan joko kuularuuvilla, tai trapetsiruuvilla. RHL yksikössä kuorman kantaa kuulajohde ja liike saadaan aikaan hihnavedolla. Lineaariyksikön voiteluväli määräytyy esimerkiksi ympäristön, liiketaajuuden ja nopeuden perusteella. Suljetturakenteisten yksiköiden huoltotarve on usein melko pieni, kun taas avoimissa yksiköissä, kuten QME, huoltotarve on korkeampi.

Miten se tehdään?

Lineaariyksiköt voidellaan erityisellä suuttimella varustetulla rasvapuristimella yksikön sivuilla olevista rasvanipoista. QME yksikön ruuville voiteluaine levitetään pensselillä. Voitelun jälkeen kelkkoja liikutetaan edestakaisin, jotta voiteluaine leviäisi varmasti ja tasaisesti joka paikkaan.

Yllä olevassa opastusvideossa Rollcon asentaja esittelee koko voiteluprosessin.

Videoltamme löydät vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Missä QME yksikön rasvanipat sijaitsevat?
  • Missä RHL yksikön rasvanipat sijaitsevat?
  • Mitä työkaluja tarvitsen voiteluun?
  • Mitä rasvaa käyttää voiteluun?

Kerro ystävälle tai kollegalle: