2024-04-25

Kuinka säätää hihnakuljettimesi hihnaa

justering_bandtransportör

Aloita asentamalla hihnakuljetin vaakasuoraan ja oikealle paikalle. Säädä sitten hihnaa, kunnes se näyttää kulkevan keskellä kuljetinta ja suoraan. Olemme tehneet kaksi vaiheittaista videota, joista saat tarkat ohjeet toimenpiteiden suorittamiseen. Löydät erilliset videot pääty- ja keskivetoiselle kuljettimelle.

Tarkista ja säädä uuden kuljettimen hihna aina

Uutta hihnakuljetinta asennettaessa on tärkeää tarkistaa ja säätää sen hihna. Tämä on tehtävä, vaikka valmistaja olisi sen jo tehnyt. Kuljetus saattaa aiheuttaa esimerkiksi hihnan venymistä.

Rollcon kuljettimien hihnat on vakiona kiristetty 0,3 %/metri. Paksuja hihnoja ja tiettyjä erikoismateriaaleja on vaikeampi kiristää ja kiristysprosentit saattavat vaihdella hieman. Hihnaa voidaan tarvittaessa säätää koko hihnakuljettimen käyttöiän ajan.

Oikeassa paikassa ja asennettu suoraan

Ennen kuin aloitat itse säädön, on varmistettava, että hihnakuljetin on paikallaan ja vaakasuorassa. Monissa hihnakuljettimissa on säädettävät jalat, jotka helpottavat asennusta. Käytä koon 2,5 kuusiokoloavainta hihnan säätöön.

Hihnan säätöprosessi on hieman erilainen päätyvetoisessa ja keskivetoisessa kuljettimessa. Opastamme videoillamme vaihe vaiheelta, kuinka tehdä säätö kummallekin kuljetinmallille.

Videoltamme löydät vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä hihnaa säädetään?
  • Mitä tehdä, jos hihna ei säädönkään jälkeen kulje hyvin?
  • Mistä tiedät, että hihna on oikein säädetty?

Kerro ystävälle tai kollegalle: