2021-10-13

Kuljetus, varastointi ja paikallinen jalostus kestävän kehityksen näkökulmasta

Transporter_båtfrakt

Lineaariratkaisujen toimittajan valitseminen voi olla monimutkaista. On tärkeää, että toimittaja on teknisesti osaava, että valitsemillasi tuotteilla on kohtuullinen toimitusaika ja että palvelutaso on korkea – mutta myös miten yritys edistää kestävää kehitystä. Kestävä kehitys on laaja käsite, joka koskee esimerkiksi kuljetusmuotoja, varastointia ja työstöä. Valitsemalla toimittajan, joka edistää aktiivisesti kestävää kehitystä, voit vähentää ympäristövaikutuksia ostaessasi tuotteita lineaarisovelluksiin.

Valitse kestävät kuljetusmuodot

Asiakkaana sinulla on mahdollisuus valita toimittaja, joka käyttää kestävämpiä kuljetusmuotoja. Tämä koskee sekä toimitusta sinulle että toimitustapaa, jolla tuote tuodaan toimittajan varastoon. Kuljetus laivalla tai kuorma-autolla on ympäristöystävällisempää kuin lentokoneella. Monesti Aasiasta Eurooppaan suuntautuvalla lentorahdilla voi olla 20–25 kertaa suuremmat ympäristövaikutukset kuin laivarahdilla (vertaus: DHL Carbon Calculator). Voit vaikuttaa ympäristön hyväksi valitsemalla toimittajasi varastosta löytyviä vakiotuotteita, koska silloin tuotteitasi ei tarvitse kuljettaa toimittajalle tilauksesta.

Suunnittelu ja strategiset hankinnat ovat tärkeitä

Toimittajan on toimittava aktiivisesti hankintojensa suunnittelussa. Tämä helpottaa sinua asiakkaana ja vähentää myös ympäristövaikutuksia. Kun toimittaja suunnittelee toimituksiaan hyvissä ajoin, voidaan käyttää ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, kuten laivarahtia, vaikka toimitusaika onkin pidempi. Strategiset hankinnat tarkoittavat myös sitä, että valitsemasi tuote toivottavasti jo löytyy paikallisesta varastosta.

alumiiniprofiilitutteista

Suuri paikallinen varasto voi hyödyttää sekä sinua että ympäristöä

Se, että toimittajalla on suuri varasto Pohjoismaissa, voi hyödyttää sekä sinua että ympäristöä. Voit saada lyhyemmän toimitusajan ratkaisullesi ja varaston koon ansiosta tavarantoimittaja voi tilata suurempia eriä pienten sijaan. Joillakin toimittajilla on pieniä varastoja Pohjoismaissa, kun taas suuret varastot sijaitsevat muualla Euroopassa tai Aasiassa. Tekemällä yhteistyötä toimittajan kanssa, jolla on suuri paikallinen varasto, teet ympäristötietoisen valinnan ja vältät tarpeettomia lentorahteja ja niihin liittyviä korkeita hiilidioksidipäästöjä.

Jalostus paikallisessa konepajassa

Jos toimittajalla on osaamista ja laitteita materiaalien leikkaamiseen, työstämiseen ja kokoamiseen paikallisessa konepajassaan, tämä on suuri etu kestävän kehityksen kannalta. Paikallisella jalostuksella vältetään tarpeettomat kuljetukset ja asiakas saa toimituksen nopeasti. Tällöin toimittaja voi myös huolehtia jäämistä ja hukkamateriaaleista kestävällä ja tehokkaalla tavalla.

Valitse toimittaja, joka edistää aktiivisesti kestävää kehitystä

Toimittajan valinta voi olla haasteellista, mutta tekemällä tietoisen valinnan voit asiakkaana auttaa ja edistää kestävämpää tulevaisuutta ja ympäristöä. Valitse toimittaja, joka ottaa kestävyyskysymykset vakavasti ja etsii jatkuvasti uusia ratkaisuja ympäristövaikutustensa vähentämiseksi.

Tilaa koepakkaus

Kerro ystävälle tai kollegalle: