2023-12-04

Matilda kokoaa alumiinirakenteita Rollcolla

Matilda montör Rollco

Rollcon kokoonpano-osaston Matilda nauttii luovasta työstä. Erityisen positiivista on se, että työ vaihtelee jatkuvasti uudenlaisten rakenteiden myötä.

Nimi: Matilda Holmerin
Ikä: 28 vuotta
Asema: Asentaja Alumiinikokoonpanossa Rollcolla, Helsingborgissa
Vuodet Rollcolla: 1 vuosi

Työtehtävät

Alumiinin kokoonpano-osasto työllistää tällä hetkellä yhteensä neljä henkilöä. Matilda on osaston ainoa nainen, mutta se ei häntä haittaa. Päinvastoin hän nauttii työstään ja haluaa osoittaa, että myös naiset voivat suorittaa tällaisia tehtäviä.

Hänen päätehtävänsä on erilaisten alumiinirakenteiden kokoaminen asiakkaiden toimittamien piirustusten mukaan. Tarvittaessa hän myös katkaisee ja poraa alumiiniprofiileja. Esimerkkejä Matildan valmistamista tuotesovelluksista ovat alumiinitelineet, konesuojat, työkalukärryt ja hihnakuljettimet.

– Joskus asiakas suorittaa asennuksen itse. Silloin toimitamme niin sanottuja ak-paketteja, eli valmiiksi katkaistuja ja porattuja profiileja sekä niihin liittyviä lisävarusteita, kuten ruuveja ja liittimiä. Kaikki mitataan ja lasketaan huolellisesti ennen toimitusta, minkä jälkeen asiakas hoitaa loppukokoonpanon itse, Matilda sanoo.

Tästä on etua, jos asiakkaalla on suuria ja tilaa vieviä rakenteita, joita voi olla vaikea tai jopa mahdotonta kuljettaa autolla.

Työn paras osa

– Kaikki on ainutlaatuista ja hyvin vaihtelevaa. Periaatteessa sama profiili taipuu moniksi erilaisiksi tuotteiksi. Se on haastavaa, eikä siihen kyllästy koskaan, Matilda sanoo.

Kokoonpano asiakkaan tiloissa

Toisinaan ryhmän jäsen voi olla mukana ja avustaa kokoonpanossa ja asennuksessa loppuasiakkaan luona. Koska Matilda on ollut yrityksessä vasta vuoden, hänellä ei ole vielä ollut tilaisuutta osallistua tällaiseen, mutta hän haluaisi ilman muuta kokea sen.

– Olisi mukavaa nähdä, mihin tuotteemme päätyvät ja mihin niitä käytetään. Emme useinkaan saa sovelluksesta paljon muuta tietoa kuin itse piirustuksen, hän sanoo.

Haasteet

Haasteeksi Matilda nimeää puutteelliset piirustukset. Nämä voivat olla asiakkailta tai Rollcon suunnitteluosastolta saatuja piirustuksia. Jos jokin asia on epäselvä, on parasta pyytää tarkennusta.

Toinen esille nostettava asia on nykyiseen maailmantilanteeseen liittyvä ajoittainen materiaalipula.

– Mutta se ei ole ollut mikään ylipääsemätön ongelma, työ on sujunut muutenkin suhteellisen jouhevasti, Matilda sanoo.

Suhteellisen tuoreena työntekijänä, miten kuvailisit Rollcoa?

– Mielestäni Rollco välittää asiakkaistaan ja haluaa palvella heitä hyvin. Jos ongelmia ilmenee, yritämme aina tehdä kaikkemme ratkaistaksemme tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Parasta Rollcolla työskentelyssä?

– Haastava työ on aina plussaa. Lisäksi kaikki ovat huomaavaisia ja ystävällisiä toisilleen. Koko yrityksessä vallitsee erittäin hyvä tiimihenki, myös toimiston ja tuotannon välillä.

Jos sinun pitäisi tehdä jotain vain huvin vuoksi, etkä tarvitsisi rahaa, mitä tekisit?

– Hmm... Vaikea kysymys. Luulen, että työskentelisin edelleen jonkin samantyylisen parissa. Käyttäisin käsiäni rakentaakseni jotain, mutta en oikein tiedä mitä. Jotain luovaa joka tapauksessa.

Kerro ystävälle tai kollegalle: