2023-06-07

Milloin U-johdetta kannattaa käyttää?

U-johde on tukeva ratkaisu sovelluksiin, joissa tarkkuus ei ole tärkein tekijä. Järjestelmä on rakennettu ottamaan vastaan yhdensuuntaisuuden poikkeamat, mikä mahdollistaa yksinkertaisen ja joustavan asennuksen.

Miksi valita U-johde?

Jos etsit pitkäikäistä ratkaisua, joka kestää myös raskaita kuormia, U-johde voi olla sopiva tuote. Rullan ja kiskon välisen välyksen ansiosta se pystyy luonnollisesti korjaamaan mahdolliset yhdensuuntaisuusongelmat, mikä helpottaa asennusta.
Kestävyytensä ansiosta järjestelmä on usein itsekantava. Eli sitä ei aina tarvitse ruuvata johonkin tukeen.

U-johteen kokoonpano

Kysyimme insinööri Pontukselta, kuinka edetä U-johteen asennuksessa. Pontus kertoi meille, että tähän on kolme erilaista pääperiaatetta:

Ruuvikiinnitys

Kiskot ovat periaatteessa poraamattomia, mutta voimme porata ne niin, että ne voidaan ruuvata kiinni, kuten monissa muissa kiskopohjaisissa johteissa tehdään.

Kiinnikkeet
U-johteelle on olemassa räätälöityjä kiinnikkeitä. Nämä kannakkeet kiinnittävät kiskon ja mahdollistavat sen muuttamisen tai säätämisen tarvittaessa.

Hitsaus

U-johde on valmistettu materiaalista, jota voidaan hitsata. Esimerkki tämän menetelmän käytöstä on trukin masto. Niissä hitsataan johteiden runko. Tämä on usein järkevä ja turvallinen lähestymistapa.

Vinkkejä Pontukselta:

  • U-johde tarjoaa vankan vaihtoehdon muille johteille
  • Käytä U-johdetta yhdensuuntaisuusongelmien välttämiseksi
  • Käytä asennuksessa ruuveja, kiinnikkeitä tai hitsausta

New call-to-action

 

Kerro ystävälle tai kollegalle: