2024-08-12

Rollcon matka: 25 vuotta kehitystä ja innovointia

Toppbild_Henrik_25Vuonna 2024 Rollco juhlii 25-vuotisjuhlaansa. 25 upeaa vuotta ovat olleet täynnä jatkuvaa kehitystä ja innovaatioita. Lue, miten kaikki alkoi ja miten Rollco on kasvanut vuosien varrella nykyiseksi yritykseksi.

Olipa kerran...

Vuosi 1999, toinen vuosikymmen, toinen vuosisata, täysin erilainen vuosituhat. Tuona vuonna Nokia hallitsi matkapuhelinmarkkinoita, ja 3210 oli trendikkäin matkapuhelin. Se oli myös vuosi, jolloin Rollco näki ensimmäisen kerran päivänvalon. Yhdistämällä hyvä liikeidea erinomaiseen osaamiseen automaation ja myynnin alalla ja maustamalla se vahvalla draivilla ja halulla menestyä otettiin ensimmäiset askeleet kohti menestystarinaa.Nokia 3210 
Vuosien varrella sekä Rollco, että meitä ympäröivä teknologia ovat kehittyneet merkittävästi.

Nokia 3210:stä puuttui sekä WAP (Wireless Application Protocol, ensimmäinen ratkaisu internetin käyttöön matkapuhelimissa, noin 50 000 kertaa hitaampi kuin nykyinen 4G), että ulkoinen antenni.

1999–2011

Ensimmäiset neljä vuotta Rollco oli osa Rollon Groupia; vuonna 2004 neljä perustajaa ostivat yrityksen Rollonilta ja muuttivat sen nimen Rollcoksi. Tämä muutos merkitsi alkua matkalle, jonka aikana Rollco ei ainoastaan kasvattanut markkinaosuuttaan vaan myös osti yrityksiä laajentaakseen tuotevalikoimaansa.

Alkuvuosina yritys toimi vain Ruotsissa ja Tanskassa, mutta vuoteen 2007 mennessä se oli laajentunut Suomeen, Norjaan ja Taiwaniin. Taiwanin toimisto perustettiin seuraamaan asiakkaita, jotka siirsivät tuotantoaan Aasiaan. Samalla voitiin luoda tiiviimmät siteet aasialaisiin toimittajiin.

Tidslinje Rollco
Tidslinje Rollco

Vuonna 2010 Rollco osti Svedamon, mikä laajensi tuotevalikoimaamme alumiiniprofiileilla. Samaan aikaan yrityksen tilat kävivät pieniksi, ja pääkonttori varasto- ja tuotantotiloineen muutettiin uuteen, suurempaan kiinteistöön Väla norraan Helsingborgissa.

2012–2024

Vuonna 2012 Rollcosta tuli osa teknologiaratkaisuja tarjoavaa Addtech-konsernia. Konsernia, joka jakaa monet Rollcon arvot, kuten yrittäjähenkisyyden ja asiakaskeskeisyyden. Uusi omistusrakenne avasi mahdollisuuksia uudelle kasvulle ja kehitykselle.

Vuonna 2016 oli jälleen laajennettava toimitiloja. Varastoa ja tuotantotiloja laajennettiin, ja kolme uutta varastoautomaattia asennettiin optimoimaan uusi varastotila, joka oli nyt yli 2250 m2.

Vuonna 2017 Rollco vahvisti asemaansa Tanskan markkinoilla ostamalla Altitech A/S:n, tanskalaisen alumiiniprofiileihin ja laiterunkoihin erikoistuneen yrityksen. Osto toi mukanaan sekä varaston, että tuotantotilat Tanskan Zealandissa, ja samalla siirtyi mittaamaton määrä tietoa ja osaamista Altitechin työntekijöiltä, jotka jatkoivat Rollcon leivissä.

Vuonna 2023 aloitettiin Rollcon uuden pääkonttorin ja tuotantotilojen rakentaminen Helsingborgiin. Rakennuksen on määrä olla valmiina kesällä 2024.

2024 – Rollco 25 vuotta ✨

Vuonna 2024 Rollco täyttää 25 vuotta, ja yritys on nyt kasvanut 85 työntekijään maailmanlaajuisesti. Vahva yrityskulttuuri, jossa asiakaskeskeisyys ja nopea palvelu ovat edelleen keskeisiä seikkoja on vienyt yritystä eteenpäin sen perustamisesta lähtien.

Tänä vuonna Rollco juhlii vuosijuhlaansa ja on saanut uudet toimitilat, joten odotamme innolla matkan jatkumista kohti uusia ratkaisuja ja mahdollisuuksia automaatio- ja lineaaritekniikan alalla.

Kerro ystävälle tai kollegalle: