2022-03-10

Varastoautomaatio ja logistiikka – lineaarituotteet

Lagerautomation

Varasto- ja logistiikka-alalla tehokkuutta mitataan usein tuottavuudella, luotettavuudella, suorituskyvyllä ja turvallisuudella. Manuaaliset työvaiheet korvataan yhä useammin automatisoiduilla prosesseilla. Lineaariliiketuotteita on sitä varten saatavana moneen eri kohteeseen ja useissa eri muodoissa.  

Lisääntyvä e-kauppa asettaa uusia vaatimuksia

E-kaupan voimakkaan kasvun myötä varastoinnin ja logistiikan vaatimukset kasvavat.

Yritykset haluavat nykyään saada mahdollisimman paljon irti varastoistaan mahdollisimman pienellä pinta-alalla. Varastoautomaatio on sana kaikkien huulilla. Automaattinen varasto voi säästää jopa 80 % lattiatilaa rakentamalla sitä korkeussuuntaan. Joustavuus lisääntyy, kun tavaroita käsittelevät nopeat robotit modulaarisissa järjestelmissä, joita on helppo laajentaa ja muokata. Lisääntynyt automaatio avaa tietä erilaisten lineaaristen ratkaisujen lisääntymiselle.

Lineaariyksikkö, tehokas työntekijä varastossasi

Hihnakäyttöiset lineaariyksiköt tarjoavat usein erittäin korkean suorituskyvyn suhteessa kuormitettavuuteen, nopeuteen ja kiihtyvyyteen, sekä hyvän suojan ulkoisia epäpuhtauksia vastaan. Ne ovat erinomainen ratkaisu mm. kuormalavojen käsittelyyn sekä lastaamiseen ja purkamisen sovelluksiin.

Kuularuuvikäyttöiset lineaariyksiköt tarjoavat korkean tarkkuuden ja kohdistuksen. Tämä tekee niistä sopivia täyttö-, painatus- ja merkintä-/etiketöintisovelluksiin.

On olemassa erityisiä lineaariyksiköitä, jotka on suunniteltu käyttöön puhdastiloissa. Ne on suunniteltu siten, että ne eivät päästä ympäristöön saastuttavia hiukkasia. Erikoistiivisteet ja yksikön sisälle syntyvä tyhjiö estävät hiukkasten leviämisen lineaariyksikön ulkopuolelle. Nämä lineaariyksiköt on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja niissä on erityinen pintakäsittely, joka takaa alhaiset hiukkaspäästöt. Puhdastiloihin ja tyhjiöön soveltuvia voiteluaineita käytetään myös.

C-rail kit

Räätälöidyt teleskooppikiskot suurella kuormitettavuudella

Teleskooppikiskoja löytyy alkaen kaikista teollisuusvarastoista, joissa käsitellään erittäin raskaita kuormia, aina pieniä lääketuotteita käsitteleviin varastoihin. Niitä esiintyy tavallisissa hyllyjärjestelmävarastoissa, niin sanotuissa korkeavarastoissa, sekä pienempien komponenttien automatisoiduissa varastoissa.

Niitä käytetään mm. portaissa, joista laatikoita on vedettävä sisään ja ulos, sekä mm. siirtämään liukuovia sivuttain. Sovellusten suuri vaihtelu luo tarpeen monille erilaisille teleskooppikiskoille. Tässä kannattaa etsiä toimittaja, jolla on laaja tarjonta. Ominaisuuksia, joilla on kysyntää, ovat mm.:

  • Suuri kuormituskapasiteetti
  • Suuri tarkkuus
  • Itsesäätyvä järjestelmä, joka kompensoi kulma- ja yhdensuuntaisuusvirheet
  • Tärinänkestävyys

On myös suuri etu, jos toimittajallasi on mahdollisuus räätälöidä teleskooppikiskot juuri sinun tarpeisiisi. Jos käytettävissä on paikallinen työpaja, se usein helpottaa viestintää ja toimitusta.   

Linear Applications

Kerro ystävälle tai kollegalle: