2022-09-20

Suojat ja suojaseinät

Avskärmningar_skyddsväggar

Varoitusnauhat ja tarrat kiinnittävät huomion ja auttavat, mutta usein turvallisen työympäristön luominen vaatii enemmän. Konesuojat ja suojaseinät tarjoavat tehokkaan suojan. Ne rakennetaan usein erilaisista alumiiniprofiileista, joiden väliin paneelit asennetaan. Valittavana on monia materiaaleja ja toiminnallisia komponentteja, joten sovellukseesi löytyy helposti sopiva ratkaisu.

Vakaa ja joustava runko

Runko koostuu yleensä alumiiniprofiileista. Profiileita on useilla eri materiaalipaksuuksilla. Raskaammat profiilit sopivat parhaiten konerunkoihin, kun taas kevyet profiilit ovat riittäviä suojiin. Jos haluat helposti pyyhittävät ja puhdistettavat pinnat, mikä on yleistä lääke- ja elintarviketeollisuudessa, voit umpinaiset profiilit, joissa on täysin sileät pinnat ilman uria. Sen lisäksi, että alumiinisuojat ovat luonnostaan ruoste- ja huoltovapaita, yksi niiden suurista eduista on lisäksi niiden joustavuus sekä helppo asennus ja muokattavuus. Profiilirakenne voidaan toimittaa kasausvalmiina settinä tai täysin valmiina tuotteena tehtaaltamme. Rakenne voidaan ankkuroida helposti ja turvallisesti lattiaan erilaisilla jaloilla tai kannakkeilla.

Materiaalivalinta

Runkoon asennetaan erityyppisiä paneeleja, säleiköitä tai levyjä. Verkko mahdollistaa hyvän ilmankierron, mikä on etu, jos suojan sisällä oleva prosessi tuottaa lämpöä. Kiinteät paneelit on usein valmistettu polykarbonaatista, ja ne ovat yleensä läpinäkyviä, jotta voidaan nähdä, mitä sisällä tapahtuu. On otettava huomioon myös muu ympäristö ja mm. oltava valitsematta materiaaleja, jotka murtuvat tai rikkoutuvat helposti, jos niihin kohdistuu iskuja. Polykarbonaatilla on yleensä suuri iskulujuus, ja se kestää suhteellisen korkeita lämpötiloja. Polykarbonaatista on olemassa erityisversioita, joilla on myös erinomainen kulutuskestävyys sekä UV-säteilyn ja useimpien kemikaalien kestävyys. Jos sovellus ei aseta materiaalille erityisiä vaatimuksia, on vaihtoehtoja, jotka ovat kierrätettäviä ja erittäin ympäristöystävällisiä. Joskus eri materiaalien yhdistelmä voi olla paras tapa täyttää kaikki toiveet.

Helppo ja kätevä kulku

Ovia, portteja tai luukkuja voidaan lisätä suojaseinärakenteisiin. Turvallisuussyistä kaikki avattavat osat on usein suojattava turvakytkimillä tai vastaavilla. Joskus voi kuitenkin olla tarpeen päästä suojan sisään ilman erillisiä ovia ja ilman, että virta katkeaa tai hälyttimet laukeavat. Voi myös olla erittäin suuria suojia, joiden sisään tarvitaan pääsyä vain harvoin. Silloin et ehkä halua asentaa ovirakenteita, joissa tarvitset lukkoja, saranoita, kaapeleita jne.

Sen sijaan suojien kokoonpanon yhteydessä voidaan käyttää erityisiä kiinnikkeitä, jotka mahdollistavat elementtien irrotuksen helposti kuusiokoloavaimella. Upphängning_Illustration

Äänenvaimennus

Seinärakenteita voidaan käyttää myös melusuojana, jos elementteihin on asennettu ääntä vaimentavat paneelit. Ääntä vaimentavat paneelit alentavat melutasoa ja mahdollistavat paremman akustiikan. Tämän tyyppinen ratkaisu sopii erinomaisesti myös toimistoympäristöön. Koska ääntä vaimentava paneeli on valmistettu tekstiilimateriaalista, se ei aina sovellu teollisiin kohteisiin. Niitä on kuitenkin mahdollista käyttää valituissa suojaseinien osissa vaimentamaan melua, vinkuvia ääniä, paukahduksia yms.

New call-to-action

Kerro ystävälle tai kollegalle: